28 www.ouwestomp.nl
Home24-02-2004
Klaarmaken rijdend uitstijgen

Met genoegen las ik de verhalen van het 48e.
Ineens kwamen er weer zaken boven.
Zo hadden wij een MAG helper Henk Roolvink, bijgenaamd ā€¯stoffelā€¯ hoe hij aan deze naam kwam weet ik niet, ik ben later bij het 48e gekomen, na wat omzwervingen binnen de krijgsmacht.
Op een van de laatste oefeningen in Duitsland werd er geoefend met rijdend uitstijgen.
Het voertuig heeft een behoorlijke snelheid als dit commando klinkt en een van de eerste welke eruit gaan zijn de MAG schutter en de MAG helper.
Stoffel stond als eerste klaar om eruit te gaan, aan de TS chauffeur werd gevraagd iets langzamer te rijden en zo gebeurt het.
Stoffel alle moet verzameld uit te stijgen, liet de beugels los op het moment dat de YP408 door een kuil ging en Stoffel gelanceerd werd, om vervolgens in een 10 centimeter diepe plas te belanden.
Met de toen heersende temperatuur, was dat behoorlijk koud.
Na een tiental minuten in de kou gelegen te hebben, werd er weer ingestegen en natuurlijk als laatste gaat de MAG ploeg naar binnen.
Stoffel pakte de beugels beet en probeerde vrij hard rennend (het voertuig heeft inmiddels een hogere snelheid bereikt) zijn voet achter de rand te krijgen, dit lukte niet hij gleed van de rand af en werd zich vasthoudend aan de beugels, door het koude natuurschoon van Duitsland gesleept.
Met vereende krachten hebben wij hem naar binnen kunnen trekken, waardoor hij voorlopig bibberend plaats kon nemen op de harde bankjes tot in het tentenkamp.


Groet Frits Testerink,
Lichting 70-4